WAAROM DOET MIJN KNIE PIJN? CONTROLEER JE SYMPTOMEN!

Doet je knie pijn na het hardlopen of een andere training? Het is niet altijd een runner’s knee; het kan zijn dat u lijdt aan een jumper’s knee of pes anserine bursitis. Hier vind je een overzicht van de drie meest voorkomende knieklachten en wat je eraan kunt doen.

3 GEMEENSCHAPPELIJKE KNIEPROBLEMEN
STAP #1: WAAR DOET HET PIJN?
ILIOTIBIAL BAND SYNDROOM (ITBS):
Als het pijn doet aan de buitenkant van de knie en zich uitstrekt naar de heup, is het iliotibiaal bandsyndroom (ITBS), vaak gewoon IT-bandsyndroom genoemd, of soms runner’s knee.

TRUISKNIE:
Ge├»soleerde pijn aan de voorkant van de knie op de onderpool van de patella wordt ook wel “patellaire tendinopathie” of “patellaire tendinitis” (jumper’s knee) genoemd.

PES ANSERINE BURSITIS:
Als zich pijn ontwikkelt aan de binnenkant van het scheenbeen direct onder het kniegewricht, is dit hoogstwaarschijnlijk pes anserine bursitis, ook wel “pes anserinus-syndroom”, “binnenkniepijn” of “mediale kniepijn” genoemd.

Doet je knie pijn na het hardlopen of een andere training? Het is niet altijd een runner’s knee; het kan zijn dat u lijdt aan een jumper’s knee of pes anserine bursitis. Hier vind je een overzicht van de drie meest voorkomende knieklachten en wat je eraan kunt doen. 3 GEMEENSCHAPPELIJKE KNIEPROBLEMEN STAP #1: WAAR…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *